Bureau Everink - teksten en publiciteit

teksten & publiciteit

  
Bureau Everink - teksten en publiciteit

teksten & publiciteit

www.bureve.com

Afdruk

Marketing e-book: veel mogelijkheden en makkelijke verspreiding


E-books kunnen overal worden gelezen.

Een marketing e-book kan voor veel doeleinden een ideaal communicatie-medium vormen. Een e-book kan onder meer heel waardevol zijn voor informatieve reclame. Met een professioneel vervaardigd marketing e-book bent u in staat om tegen lage kosten veel promotionele informatie over te brengen. De mogelijkheden op het gebied van vormgeving zijn vrijwel onbeperkt, terwijl de verspreiding buitengewoon gemakkelijk is.

Informatief-promotionele content

Elektronische boekuitgaven zijn bij uitstek geschikt voor het doelgroepgericht verspreiden van informatief-promotionele content. Mensen willen tegenwoordig graag informatie ontvangen om hun aankoopkeuzes op te baseren. In de marketingcommunicatie kan met informatief-promotionele content aan deze behoefte tegemoet worden gekomen.

Dankzij de opmerkelijke mogelijkheden en de toenemende populariteit van e-books is het nu heel goed mogelijk om interessante content te publiceren en doelgroepgericht aan te bieden.

Twee e-book-systemen

De op grote schaal toegepaste bestandsformaten voor het elektronisch publiceren van boeken zijn pdf en ePub. De e-books volgens beide systemen kunnen heel gemakkelijk worden verspreid, bijvoorbeeld door ze als attachment per e-mail te versturen. Ook kunt u bezoekers van uw website de mogelijkheid bieden om een e-book te downloaden.

Aangezien op steeds meer computers en smartphones een pdf- en/of een ePub-reader is geïnstalleerd heeft u met deze bestandsformaten een groot bereik.

Het pdf-formaat

Voor de vervaardiging en verspreiding van een e-book moet een keuze worden gemaakt tussen pdf en ePub. Eventueel kunt u de uitgave natuurlijk ook in beide systemen uitbrengen.

Als het belangrijk is dat de pagina-layout exact wordt weergegeven dan is pdf de beste keuze. Bij pdf is ook heel praktisch dat de lezer via miniatuur-afbeeldingen van de pagina's snel door het boek kan bladeren.

Aangezien ook bij de voorbereiding van drukwerk het pdf-formaat wordt toegepast ligt het vaak voor de hand om een bestaande gedrukte uitgave ook als elektronisch pdf-document te publiceren. Maar voor drukwerk bestemde pdf-bestanden zijn niet zonder meer geschikt als e-book. Wel is het meestal goed mogelijk om een grafisch pdf-bestand voor gebruik als e-book aan te passen.

Het ePub-formaat

Een belangrijk pluspunt van het ePub-formaat is dat de layout zich daarbij flexibel aanpast met betrekking tot het weergavemedium. Dat is met name van belang als u met de uitgave vooral smartphone-gebruikers wilt bereiken.

Bij het ePub-formaat wordt hetzelfde principe toegepast als waarmee mobielvriendelijke webpagina's worden opgemaakt: responsive design. Volgens deze methode gemaakte pagina's hebben ingebouwde flexibiliteit en voegen zich vanzelf naar de afmetingen van het weergavescherm. Onder meer kan door de ontwerper worden gezorgd dat de weergavegrootte van afbeeldingen afhankelijk is van de schermbreedte.

Tekstcreatie

Voor de communicatieve effectiviteit van uw e-book is de tekst heel belangrijk. Daarom is het goed te weten dat Bureau Everink als communicatiebureau al vele jaren is gespecialiseerd in het creëren van teksten die zowel informeren als overtuigen.

Wij kunnen de tekst voor uw e-book volledig schrijven, maar het is ook mogelijk dat we alleen de spelling en grammatica van een door u aangeleverde tekst controleren en indien nodig verbeteren. Ook kunnen we uw al bestaande tekst compleet redigeren, dus ook de opbouw, woordkeuze en stijl beoordelen en waar nodig aanpassen. Vaak blijken teksten aanzienlijk te kunnen winnen aan leesbaarheid en communicatiekracht als wij ze controleren en corrigeren.

Beeldbewerking

Ook kan in veel gevallen bestaand beeldmateriaal gebruikt worden. Foto's kunnen uw e-book levendiger en aantrekkelijker maken. Maar bestaande afbeeldingen zijn dikwijls niet zonder meer geschikt om gepubliceerd te worden. Ze zijn soms te licht of te donker, vertonen kleurzweem of missen voldoende contrast. Ook komt het voor dat foto's een minder-fraaie achtergrond hebben of storende elementen bevatten.

Deze moeilijkheden lossen we professioneel voor u op, zodat alle foto's in uw e-book een representatieve indruk maken. Als er geen foto's beschikbaar zijn kunnen we online voor u naar gunstig geprijsd geschikt beeldmateriaal zoeken.

Grafische vormgeving

Belangrijk is natuurlijk ook dat de grafische vormgeving van uw e-book er piekfijn uitziet. Factoren als omslagontwerp, typografie, kleurgebruik en pagina-layout zijn heel belangrijk voor het promotionele effect.

Als wij uw e-book verzorgen dan bent u er zeker van dat de vormgeving aan professionele eisen voldoet. Wij creëren in overleg met u een mooi en uniek ontwerp dat past in uw huisstijl.

Meer info

Graag zullen we voor het compleet verzorgen van uw marketing e-book een voorstel met prijsopgave uitbrengen. Bel voor nadere informatie 036-5341954 of klik op het e-mail symbool hiernaast om ons een bericht te sturen.