Bureau Everink - teksten en publiciteit

teksten & publiciteit

  
Bureau Everink - teksten en publiciteit

teksten & publiciteit

www.bureve.com

Afdruk

Boekbespreking

Basiscursus HTML5 Webdesign

Het door ing. Jan Everink geschreven boek “Basiscursus HTML5 Webdesign” biedt een complete zelfstudie-cursus webdesign. Het boek is bedoeld voor mensen die in korte tijd de beginselen van webdesign met HTML (HyperText Markup Language) willen leren. Het is gebaseerd op HTML5, de laatste versie van HTML.

HTML: universele webdesign-taal

Dit boek kan onder meer praktisch zijn voor de groeiende groep personen - ondernemers, zelfstandige professionals, kunstenaars, auteurs en anderen - die zelf content creëren en op het web willen plaatsen. Verder kan het worden beschouwd als een beginnersleerboek voor mensen die ambiëren om als professioneel webdesigner actief te worden.

Op het web plaatsen van content kan tegenwoordig op uiteenlopende manieren, maar het in HTML opmaken en publiceren op een eigen website heeft aantrekkelijke voordelen. Het direct in HTML werken biedt geweldige creatieve mogelijkheden en is bovendien leuk om te doen. HTML is de universele webdesign-taal waarin uiteindelijk elke website is gecodeerd. Door een site direct in HTML te bouwen kunnen de mogelijkheden van die taal optimaal worden toegepast.

Creatieve gereedschapskist

Je vindt in dit boek alle informatie over HTML die nodig is om mooie websites te creëren. Hoe is dat mogelijk, zou je kunnen vragen, want het is immers bekend dat HTML heel complex en uitgebreid is. Hoe kan de voor het creëren van websites benodigde kennis aanwezig zijn in een boek van bescheiden omvang? Dat kan omdat lang niet alle uitbreidingen van HTML die in de loop der jaren hebben plaatsgevonden vereist zijn om uitstekende websites te maken.

HTML biedt een overweldigend aanbod aan technische mogelijkheden, maar met een relatief beperkt aantal daarvan heb je toch al een heel doelmatige creatieve gereedschapskist. De in dit boek geboden informatie is voldoende om unieke websites te bouwen en snel content online te plaatsen.

Responsive design

Dit als zelfstudie-curus geschreven boek gaat over het ontwikkelen van intuïtieve content-websites. Met intuïtief wordt bedoeld dat een bezoeker snel de gewenste content in de site kan vinden, er vlot kennis van kan nemen en er eventueel makkelijk een afdruk van kan maken.

Het intuïtieve website-principe houdt ook in dat de site opgebouwd moet zijn op basis van responsive design, de tegenwoordig vrijwel algemeen toegepaste ontwerpfilosofie, die werd geïntroduceerd door Ethan Marcotte. Bij responsive design ofwel RWD (Responsive Web Design) worden uiteenlopende principes toegepast om te zorgen dat webpagina's op elk medium goed worden weergegeven. Alle in het boek behandelde technieken zijn gebaseerd op de RWD-filosofie.

Meteen website bouwen

Dit boek is op de eerste plaats bedoeld om te gebruiken als studieboek. De volgorde van de behandelde onderwerpen gaat van makkelijk naar moeilijker. Zo raak je snel steeds meer met de HTML-taal vertrouwd. Het is niet nodig eerst het hele boek te bestuderen voor je begint met zelf een website te ontwikkelen. Een goede aanpak is om tegelijk met de studie een site te bouwen en op het web te zetten. Het boek kan daartoe stap voor stap worden gevolgd.

Voor meer informatie over de diensten van Bureau Everink: bel 036-5341954 of klik op het e-mail symbool hiernaast om ons een bericht te sturen.