Bureau Everink - teksten en publiciteit

teksten & publiciteit

  
Bureau Everink - teksten en publiciteit

teksten & publiciteit

www.bureve.com

Afdruk

Informatieve teksten voor content marketing

 Interessante content oogst waardering en kweekt goodwill.
foto © Dreamstime.com

Voor doeltreffende content marketing zijn informatieve teksten nodig die tegemoet komen aan een bestaande belangstelling. Bij Bureau Everink hebben we met het schrijven van zulke teksten veel ervaring. Graag zullen we ook voor uw bedrijf teksten voor succesvolle content marketing creëren.

Content marketing

In vrijwel elke branche vinden ontwikkelingen plaats en worden regelmatig nieuwe producten geïntroduceerd. Als gevolg van deze doorgaande innovatie is er veel vraag naar informatie. Met content marketing speelt u daarop in door op uw website niet alleen reclame maar ook interessante achtergrondinformatie te publiceren.

Mensen hebben er waardering voor als een bedrijf nuttige informatie deelt. Door op de website interessante content te publiceren kan een organisatie veel goodwill kweken. Ook biedt een ruim aanbod informatieve content mogelijkheden als contextuele ruimte voor advertenties en nieuwsbrichten. Het is voor mensen belangrijk om op de hoogte te blijven betreffende ontwikkelingen op het gebied van producten en diensten. Bedrijven kunnen met content marketing aan deze vraag tegemoet komen.

Breed informatie-aanbod

Veel mensen zoeken regelmatig met Google of een ander zoeksysteem op het internet naar informatie. Een makkelijk navigeerbare website is daarom een ideaal medium voor content marketing. Het op de eigen site publiceren van een breed aanbod nuttige kennis biedt uit het oogpunt van marketing belangrijke mogelijkheden.

Onder meer over ontwikkelingen op het gebied van product- en dienstsoorten willen mensen zich graag op de hoogte stellen. Een meubelwinkel kan bijvoorbeeld met content over het onderwerp woninginrichting aan de interesse daarvoor tegemoet komen. Allerlei informatie die op enigerlei wijze met het eigen producten- en/of dienstenaanbod verband houdt kan als content worden toegepast.

Ondernemingen worden steeds meer beschouwd als goede informatieleveranciers. In dit verband wordt wel de aanduiding branded content gebruikt. Belangrijk daarbij is dat wordt gestreefd naar voor de doelgroepen nuttige informatie. Het vertrouwen in een branded content kanaal groeit naarmate de ervaringen met het betreffende medium positief zijn.

Technische help-info

Een breed informatie-aanbod maakt de bedrijfswebsite interessant voor zowel bestaande klanten als belangstellenden. De content kan gaan over elk onderwerp dat is gerelateerd aan de branche waartoe het bedrijf behoort. Een categorie content met interessante mogelijkheden is technische help-info.

Voor leveranciers van technische producten en/of diensten biedt het op de site plaatsen van technische help-info interessante mogelijkheden voor content marketing. Een doeltreffende methode is om gebruikershandleidingen op de site te publiceren. Online naslagwerken hebben diverse voordelen ten opzichte van gedrukte documentaties. Onder meer is het praktisch dat de online teksten gemakkelijk aangepast en uitgebreid kunnen worden.

Belangrijk is wel dat de gebruiker via een praktisch navigatie- en zoeksysteem snel de gezochte informatie kan vinden. Ook moet de online support-informatie zo compleet mogelijk zijn. Het gaat er om dat de bezoeker op vrijwel elke vraag een bevredigend antwoord kan vinden.

Een bijzondere vorm van online help-info is de FAQ, een term die staat voor "Frequently Asked Questions". Dit is een lijst met veelgestelde vragen en de antwoorden daarop. Belangrijk is dat de FAQ daadwerkelijk informatie aanbiedt met betrekking tot veel voorkomende problemen.

CTA-buttons en nieuwsberichten

Voor de effectiviteit van de content marketing is van belang dat er CTA- (Call To Action) buttons op de informatieve pagina's worden geplaatst. CTA-buttons zijn kleine klikbare advertenties. Via een CTA-button kan bijvoorbeeld meteen een bepaald product worden besteld. Een andere mogelijkheid is dat de bezoeker door op een CTA-button te klikken terecht komt op een winkelpagina of een contactformulier.

Een interessante optie is verder om op de informatieve pagina's ruimte te bestemmen voor nieuwsberichten. Bij het bouwen van de website kunnen daartoe technische mogelijkheden worden gecreëerd. Zo kunnen bijvoorbeeld op de informatieve pagina's aankondigingen betreffende nieuwe producten worden geplaatst.

Ervaren tekstschrijvers beschikbaar

De teksten voor content marketing moeten niet alleen inhoudelijk interessant zijn maar ook voldoen aan kwalitatieve normen op het gebied van opbouw en woordkeuze. Onder meer is van belang dat een redactionele stijl wordt gebruikt. Het in de content verwerken van reclame moet beperkt blijven en contextueel relevant zijn.

Als kopijbureau met vele jaren ervaring zullen we u graag met de tekstcreatie voor content marketing van dienst zijn. U kunt ons opdragen om complete teksten voor u te schrijven, maar het is ook mogelijk om door u geschreven teksten door ons te laten controleren en corrigeren. Graag zullen we met u overleggen hoe we u op het gebied van content marketing van dienst kunnen zijn. Bel 036-5341954 of klik op het email-symbool hiernaast om contact met ons op te nemen.